Filter trdih delcev v izpuhu - težave

odstranitev DPF, FAP, filtra trdih delcev Filter trdih delcev (DPF ali FAP filter) pri vozilih z dieselskim motorjem je del izpušnega sistema, ki zadrži in shranjuje sajaste neizgorene delce v izpušnih plinih. Ko se ti delci nakopičijo do te mere, da se drastično zmanjša pretok skozi filter, to elektronika zazna in sproži t.i. regeneracijo. Z  zamikom časa vbrizga in manipulacijo ostalih parametrov motorna elektronika doseže nadzorovano enormno povečanje temperature izpušnih plinov, kar povzroči, da delci v filtru zgorijo. Če vse deluje pravilno povprečen voznik te regeneracije, ki se ponavlja na 800 do 1500 prevoženih km in traja cca. 30 km, skoraj ne opazi.
Zakaj se lahko filter zamaši ali poškoduje:
    - ker gorivo vsebuje tudi nečistoče, ki ne zgorijo in se v filtru samo nalagajo, to povzroči vedno večjo zasičenost, kar posledično privede do nenehnih regeneracij in na koncu do prižiga lučke za napake in zasilnega delovanja motorja.
    - če pride do kakršnekoli mehanske poškodbe ali obrabe motorja in tega elektronika ne zazna, pride do močno povečane sajavosti izpuha. Ker ima vozilo filter trdih delcev, tega ne moremo zaznati s prostim očesom vse dokler se filter popolnoma ne zabije
    - pri nestrokovno “čipanih” avtomobilih pride pod polno obremenitvijo do enormne prokoračitve temperature izpušnih plinov  in ob enem tudi močnega pomanjkanja vsebnosti kisika v izpušnih plinih zaradi močnega kajenja, pri hitrem odvzetju plina pa pride v filter v trenutku velika količina kisika, kar povzroči nekontrolirano verižno reakcijo gorenja in sledi razpad filtra.

Rešitev tovrstne težave pri vozilih z Euro4 je zamenjava filtra z novim ali odstranitev le-tega. Ker gre pri menjavi za cenovno precej drag poseg, se večina odloča za odstranitev tega filtra. Pri odstranitvi pa se pojavi problem, saj računalnik zazna ta poseg in javi napako.

Pomembno je poudariti, da ne zadostuje samo izklop opozorilne lučke za napake z univerzalnim generičnim programom kar počne večina “mojstrov”, temveč je potrebno dejansko prilagoditi elektroniko delovanju brez filtra. Filter se mora tudi fizično odstraniti ter v izpraznjeno ohišje vgraditi posebno dušilno “blendo", da ohranja ustrezen zastojni tlak v izpušnem sistemu, ki turbo polnilniku omogoča pravilno delovanje in preprečuje poškodbe zaradi prevrtenja rotorja do katerih pride, če se zamašen filter le izprazni ali preluknja.

 Mi vam nudimo celotno storitev, odstranitev filtra in preprogramiranje in ustrezno prilagoditev računalnika tako, da napake ne zazna več in motor brezhibno deluje. Odstranitev nudimo za vsa vozila s filtrom trdih delcev, ki delujejo na BOSCH motorni elektroniki.

Cena celotnega posega, se pravi tako odstranitve samega filtra, kot tudi individualne prilagoditve elektronike 450 eur+ ddv. 
Vozilo ostane pri nas predvidoma 1 dan.

OPOZORILO: Vsi, ki imate odstranjen DPF filter, morate vedeti, da posodobitev programske opreme na servisu lahko vodi do trajnega uničenja motorne elektronike. Zato nas pred tem posegom pokličite oz. na to dejstvo opozorite servis.
Stroške zamenjave elektronike nosite sami.
Zastopane blagovne znamke:
Spletko